WOODZ BONAIRE  
appartementen & studio`s

To Do op Bonaire

Duiken / snorkelen

Bonaire staat bekend als topbestemming voor duikers en snorkelaars. Op ieder moment van de dag kun je naar een willekeurige plek rijden om daar zo vanaf het strand een kantduik te maken.  De duikplekken zijn gemarkeerd met een gele steen met de naam van de duikplek.
Het rif bevindt zich zo’n tien meter of minder van de kust. Het zicht is meer dan 30 meter en de gemiddelde watertemperatuur is 27 a 28 graden Celsius, de zee is opmerkelijk kalm.

Bonaire is wereld beroemd vanwege het gemak van kantduiken.

Op de onderstaande link kunt u een kaart downloaden met alle duik locaties:

Bonaire duik locaties.pdf

Volgens de regels van het Bonaire Marine Park moet je als duiker een Marine Park and Washington Park Tag aangeschaft worden. Deze tag kost $ 40,00. U kunt deze bij verschillende duikcentra`s aanschaffen of via de website van Stinapa, zie onder.

https://stinapa.bonairenaturefee.org/


Surfen


Windsurfers uit de hele wereld voelen zich extreem aangetrokken tot Bonaire met zijn unieke locatie op Sorobon. De lagune bij Sorobon is ondiep en het zeewater is van een heerlijke temperatuur.
Bonaire heeft de naam als Diver’s Paradise maar is hard op weg om ook de status als Surfer’s Paradise te verkrijgen!
De maanden februari tot augustus (high-wind season) zijn het meeste geschikt. In deze maanden wordt een gemiddelde windsnelheid van 15 knopen gemeten met een maximum van 30 knopen (55,56 km per uur)


Kitesurfen


Ook voor kiten is Bonaire een geweldige locatie. Er zijn inmiddels vier locaties waar ge-kite kan worden. De absolute toplocatie voor kitesurfers is Kite Beach.


Ook voor kiten zijn de beste maanden van februari tot augustus. Het waait op Bonaire gemiddeld 300 dagen per jaar.Kajakken

Zeer indrukwekkend zijn de tochten in het mangrovebos, maar het zeekajakken is ook erg populair. Met name in het Washington Slagbaai Nationaal Park bevinden zich aan de kust mooie locaties om te zeekajakken.

De mangrovebossen van Lac Bay in het zuidoosten van Bonaire. Dit beschermde natuurgebied is uniek in de regio en bovendien een belangrijke broedplaats voor tal van exotische vogels.

Het is alleen mogelijk het gebied met een kajak onder deskundige begeleiding te verkennen. Deze kajaktochten worden beperkt aangeboden om zo min mogelijk druk op het kwetsbare ecosysteem van het mangrovebos te leggen.

Het is verstandig om al te reserveren voor dat u naar Bonaire komt. Natuurlijk kunnen wij ook alvast een reservering maken voor u.

 


Het Washington Slagbaai
National Park (WSNP)


is ruim 6.000 ha groot en beslaat de gehele noordkop van Bonaire. Met de auto, mountainbike of te voet is het mogelijk kennis te maken met de geologische, natuurlijke en cultureel-historische bezienswaardigheden die het fraaie park te bieden heeft.

Het bergachtige terrein met haar cactuswouden, aloëvelden, rotsformaties, zoutmeren, kalksteengrotten, zandduinen, blowholes en afbrokkelende kalkterrassen biedt onderdak aan tal van bijzondere planten en dieren. In het park komen meer dan vijfhonderd verschillende dier- en plantensoorten voor.

Voor een mooie video van Washington Slagbaai, klik hier

 

Ezels


Onze tip is om een bezoekje te brengen aan de ezel opvang (Donkey Sanctuary Bonaire). Bij het starten van de opvang was de Sanctuary er om de zieke, verwaarloosde, mishandelde en verweesde ezels op te vangen. Tegenwoordig zetten ze zich in voor alle ezels van Bonaire.

Op dit moment leven er ongeveer 600 ezels op de opvang waarvan een groot aantal nieuwsgierig is en soms ook wel brutaal... Zeker als het om de traktaties gaat! Naast een enorm leuke ervaring steunt u ook de opvang! Een bezoekje mag echt niet ontbreken!

https://donkeysanctuary.org/nl/


Klein Bonaire

Klein Bonaire is een relatief klein en onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire. U kunt hier komen door gebruik te maken van 1 van de watertaxi`s die op verschillende locaties vanaf Bonaire vertrekken op vaste tijden.

U kunt op Klein Bonaire fantastisch snorkelen in het azuurblauwe water wat ongelofelijk helder is. De kans dat u tijdens het snorkelen een schildpad tegen komt is zeer groot! Ook de kleuren van het mooie koraal zijn werkelijk fantastisch.

Klein Bonaire heeft een hagelwit zacht zandstrand (No Name Beach) en is een heerlijke plek om te zonnebaden, zwemmen en picknicken. Let wel op, er is nagenoeg geen beschutting, geen toilet of horeca, dus u zult zelf wat eten, drinken en strandhandoeken mee moeten nemen. Een petje of een anders hoofddeksel is geen overbodige luxe!


 
Map
Info