WOODZ BONAIRE  
appartementen & studio`s

Informatie Bonaire


Klimaat

Bonaire heeft een heerlijk tropisch klimaat met temperaturen die vrij constant zijn over het hele jaar. Met maximumtemperaturen van rond de 30-32 graden die overdag al vrij snel gehaald worden. In de avond zakt de temperatuur langzaam tot rond de 23 tot 25 graden. Onder invloed van de Caribische Zee en de passaatwind is er slechts weinig variatie in de temperaturen. In de wintermaanden zorgen deze twee elementen ervoor dat het land wat opgewarmd wordt, in de zomer werkt de wind over de op dat moment relatief iets koelere zee juist weer verkoelend. Maar let op, op Bonaire wordt het nooit echt koel.

Geldzaken & verzekering

Het betaalmiddel op Bonaire is de Amerikaanse Dollar (USD), Euro`s worden niet geaccepteerd. Pinnen is op Bonaire geen probleem, er zijn meerdere pinautomaten, er kan wel een service charge gerekend worden per pin transactie. Vergeet niet je  bankpas aan te passen. Deze moet op wereld gezet worden om buiten de EU te kunnen pinnen, bij de meeste banken staat de pas op EU. 

Credit Cards worden vrijwel overal geaccepteerd. Een Credit Card kan wel erg handig zijn voor een eventuele borg bij het huren van bijvoorbeeld een auto of een scooter.

Wij raden wel aan om een reis / annuleringsverzekering af te sluiten met werelddekking! Mocht je gaan duiken dan is het raadzaam om te kijken of duiken in de reisverzekering inbegrepen is of niet.

Eten & drinken

Op Bonaire is het aanbod van eetgelegenheden zeer groot, van luxe restaurants tot kleine cafés met een heerlijk terras. Uiteraard wordt er veel verse vis gegeten, in de ochtend gevangen en in de avond al op uw bord, verser kan niet!

Drinkwater

Op Bonaire is het drinkwater van uitstekende kwaliteit. Je kunt dus zonder bezwaar het water uit de kraan drinken en het smaakt prima. Voor het milieu is het in ieder geval beter dit water te drinken i.p.v. prijzig water uit plastic flessen.

Mocht u er overdag op uit gaan dan is het aan te raden om een fles water mee te nemen, dit omdat de zon meestal erg fel schijnt en er een kans op uitdroging of een zonnesteek is bij onvoldoende drinken.

Elektriciteit

Bij Woodz Bonaire hebben we zowel 110 volt als 220 volt. U kunt uw Nederlandse apparaten gewoon bij ons gebruiken (Laptop, telefoon opladers e.d.). 


 
Map
Info